Service en onderhoud van industriële koelinstallaties
Wat kan Koudeservice Nederland voor u doen?

Wij controleren, onderhouden en reviseren industriële koelinstallaties voor op- en overslagbedrijven, vrieshuizen, een skihal en ijsbanen. In onze eigen revisiewerkplaats maken wij compressoren en motoren weer zo goed als nieuw. Bij voorkeur werken wij met natuurlijke koudemiddelen als ammoniak, CO₂ of propaan. Ons doel is om de bestaande installaties zo lang mogelijk te behouden en optimaal te laten draaien binnen de bestaande wet- en regelgeving. Daarbij staan serviceverlening en duurzaamheid voorop!

Service & Onderhoud

Service & Onderhoud

Met een onderhoudscontract bij Koudeservice Nederland weet u bijna zeker dat uw installaties blijven draaien. Storingen kunnen wij helaas niet voorkomen. Met preventief onderhoud kunnen we er wel voor zorgen dat u op uw koelinstallaties kunt vertrouwen en minder storingen heeft. We komen regelmatig langs om uw installaties te controleren en schoon te maken. Moeten er onderdelen vervangen worden, dan doen we dat gelijk. Is een revisie noodzakelijk, dan voeren wij die ter plekke uit of in onze eigen revisiewerkplaats. Pas als de installatie echt aan het einde van zijn levensduur is, gaan we over tot vervanging of nieuwbouw.

Storingen 24/7

Storingen 24/7

Liever voorkomen we storingen, dan dat we ze oplossen. Mocht het toch zo zijn, dat uw industriële koelinstallatie niet meer werkt, bel dan direct met Pim. Wij helpen op afstand of rijden direct naar u toe. Storingen zijn gedoe, vandaar dat wij er alles aan doen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. We gaan net zolang door totdat uw bedrijfsvoering weer op orde is.

Revisies

Revisies

Een technische installatie is bij ons pas echt op als deze niet meer gerepareerd kan worden. Veel draaiuren, schade of een ‘gekke tik’? Dat betekent niet gelijk het einde van het koelsysteem. Wij zoeken en puzzelen net zolang totdat we het euvel gevonden hebben. In onze eigen werkplaats of op locatie reviseren wij compressoren, pompen en andere onderdelen van de installatie of machine. Daarna is de installatie weer zo goed als nieuw en kan deze weer jaren vooruit.

Controles, keuringen en advies

Controles, keuringen en advies

Koelinstallaties dienen regelmatig gekeurd te worden. Wij controleren en keuren machines, compressoren en installaties conform WBDA, PGS13 (voorheen CPR13), BRL100 en NPR 7600/7601. Daarnaast doen wij laseruitlijning voor compressoren en pompen en voeren we trillingsanalyses uit.

Door onze specialistische kennis en ervaring weten we hoe we koeltechnische installaties beter kunnen laten functioneren. Wij adviseren dan ook gevraagd en ongevraagd over aanpassingen of preventief onderhoud die de levensduur van de installatie kunnen verlengen of energie kunnen besparen. Een duurzame installatie verbruikt minder energie en dat scheelt in de kosten!

Uitbreiding of nieuwbouw

Uitbreiding of nieuwbouw

Bedrijfsprocessen zijn dynamisch. Bij uitbreiding van uw vrieshuis of nieuwbouw op een nieuwe locatie kan het zijn dat u een nieuwe koelinstallatie nodig heeft, of dat u de huidige installatie moet uitbreiden. Ook daarbij kunnen wij u ontlasten. Wij geven advies over de capaciteit van de nieuwe installatie, de samenstelling van de diverse componenten en bouwen hem ook nog voor u. Alles conform het CE keurmerk.

Geen merk is ons vreemd. Wij kennen de ins en outs van onder meer: Mycom (Mayekawa), Sabroe, Grasso, Frick, Gram, Sulzer, Bitzer, Dunham-Bush, Kobelco

Wilt u ook koelinstallaties die werken?
Neem dan contact op met Pim!
The Dutch Nightcrawlers
Constellation Cold Logistics
Swedice
Frigo Warehousing
Koel en Vrieshuis Reimerswaal
Montana Snowcenter
Frisian Egg
Homij Technische Installaties
Lineage Logistics
Vleesbedrijf P. Wils
Roma Koudetechniek